Aumanet Ammattilaiset nousevat korkeammalle

Luotettavia, räätälöitäviä sähköposti, intranet- ja www-ratkaisuja pienille ja suurille, etätyöhön, yritysten väliseen verkostoon tai raskaan sarjan tiedonvälitystarpeisiin. Auranmaan Aluetietoverkko Oy tarjoaa todellisia ratkaisuja, joilla saavutetaan todellisia tavoitteita.

Haluatko tietää lisää? »

Kotisivujen julkaisu (PHP, MySQL)

  • Muokattu viimeksi 16.08.2015 klo 14:40

PHP on HTML-dokumenttien sisään upotettava ohjelmointikieli, ja se on eräs helpoimmin omaksuttavista työvälineistä Web-sivujen luomiseen. Kokonaisten laajojen selainpohjaisten sisällönhallintajärjestelmien (WordPress, Joomla!, Drupal, TidyCMS) ohella yksi merkittävin käyttö PHP:lle on esimerkiksi yksinkertaisen palautelomakkeen tai sitten vaikka kuvagallerian tekeminen.

PHP-ohjelmien ja MySQL-tietokantojen käyttö onnistuu Aumanetin Apache-palvelimella, joka edellyttää erillisiä SFTP-tunnuksia. Ylläpito luo tunnuksen ja samalle käyttäjälle luodaan myös MySQL-tietokanta ja sen käyttöön erillistunnukset. Asiakas voi ylläpitää oman tietokannan tietoja phpMyAdmin -ohjelmalla.

Koska tunnetuista sisällönhallintajärjestelmistä löytyy ajottain tietoturvariskejä ja niitä päivitetään jatkuvasti, tulee asiakkaan olla aktiivinen päivittämään aina uusin versio.

Yksi keskeisistä asioista sisällönhallintajärjestelmissä on sähköpostin lähettäminen. Sähköpostia voi lähettää Aumanetin palvelimelta käyttäen mail() -funktiota. Lisää tietoa sen käytöstä löytyy osoitteesta http://php.net/manual/en/function.mail.php


Ohjelmien versiot, asetukset ja polut:

PHP: 5.5.9
MySQL: 5.5.43

Tietokantojen hallinnointi:

Tiedostojen siirto (SFTP): apache.aumanet.fi

Kotisivujen paikallinen polku: ~/www
Kotisivujen koko polku: /srv/www/<TUNNUS>/public_html

Varmuuskopiointi


Asiakkaiden tietokannoista tai muista tiedostostoista ei oteta yksittäisiä asiakaskohtaisia varmuuskopioita, joihin asiakkailla olisi helpppo pääsy. Apache-palvelun asiakkaat voivat itse ottaa omasta tietokannasta varmuuskopiot (.sql-muotoisena) phpMyAdmin-ohjelman avulla.